How to wear your hair

Aangezien ik mijn eigen record heb verbroken qua haarlengte – 51 cm gemeten in een lage staart – en ik uitgekeken was op het dragen van een staart of knot, ben ik een beetje gaan experimenteren met vlechten.

De klassieke invlecht vind ik niet zo leuk staan bij mezelf; dit komt misschien doordat ik deze vlecht heel veel heb gedragen als kind.
De invlecht vind ik echter wel ideaal; je hebt geen last van je haar en het blijft vaak de hele dag goed zitten. Daarom besloot ik hier een variatie op te maken en begon ik een keer vanaf linksboven naar rechtsonder in te vlechten, zodat er een scheve invlecht ontstaat:

Dit is voor mij de perfecte vlecht tijdens het hardlopen. Ten eerste is mijn haar uit mijn gezicht en ten tweede hangt mijn haar dan ook niet in mijn nek, aangezien ik de vlecht aan de rechterkant over mijn schouder draag. Zowel tijdens de Marikenloop als tijdens de Bridge to Bridge heb ik mijn haar in een scheve invlecht gedragen, ideaal!

Op YouTube zag ik vervolgens filmpjes van verschillende soorten vlechten. De vissengraatvlecht leek me leuk om een keer bij mezelf te maken, dus heb ik deze tutorial bekeken. Zo ziet mijn vissengraatvlecht er (na een paar uur dragen) uit:

Dit is naast de scheve invlecht één van mijn favoriete vlechten, alleen moet je hier wel de tijd voor nemen. Mij kost het namelijk minimaal een half uur om deze vlecht te maken.

Op het YouTube kanaal van Luxy Hair zag ik dat ze heel veel verschillende haar-tutorials hebben. Naast vlechten met 3 strengen vlechten ze bijvoorbeeld ook met 4, 5 en zelfs 6 strengen! Zie mijn vlechten met 3, 4 en 5 strengen:

Een leuke variatie op de 4 strengen vlecht vond ik in een tutorial van Bebexo:

En als ik een bad hair day heb of weinig tijd heb om m’n haar te doen, maak ik een staart en draai ik in een minuut mijn haar in een Twist:

 

Dit is mijn twist:

Advertenties

4 gedachtes over “How to wear your hair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s